Je winkelmandje is momenteel leeg.
Wilt u inloggen of registreren?

Wijndomein

VANDENBELD Wines wordt met veel zorg en aandacht gemaakt door Michel en Erica van den Beld. Op een 40 hectare tellend domein in de Franse plaats Minzac (tussen Bordeaux en Bergerac) runnen zij een succesvolle wijngaard met Chambres D'Hotes.

Toen zij ruim 10 jaar geleden aankwamen, was er een fractie van wat er nu staat. Er stond veel gras en er hingen weinig druiven. Het huis was oud en vervallen en overwoekerd door wildgroei, maar zij zagen er potentie in. Ooit was Domaine de la Rogère een vooraanstaand domein, één van de oudste wijngaarden van het gebied, waar mooie wijnen werden geproduceerd, veeteelt en graanbouw aanwezig was en waar een adelijke familie woonde. De wijngaard telt in totaal een potentie van ruim 20 hectare wijngaard.

De eerste jaren bleek al snel dat de 19 hectare die in gebruik waren weinig opleverde. De eerste jaren rooiden ze vele hectares en plantten we ook veel hectares aan. De plantdichtheid van de wijngaard zat op gemiddeld 3000 pootjes per hectare, dit betekent dat met deze druivenstokken een hoeveelheid van ongeveer 6000 liter per hectare gehaald mag worden. Dit is een AOC regelgeving die verplicht gesteld is. Met het nieuwe aanplanten bereikt VANDENBELD Wines dichtheden van 5000 poten per hectare om dezelfde 6000 liter te bereiken. Zo hoeft er per plant minder geproduceerd te worden wat resulteert in mooiere wijn en minder uitputting van de plant.

Het eerste jaar hadden Michel en Erica begeleiding in de wijngaard ter voorkoming van ziektes en werd er geadviseerd om elke week te sproeien met allerlei chemische producten. Inmiddels sproeien ze slechts één keer per 14 dagen (in het groeiseizoen) en gebruiken ze maar de helft van de aanbevolen doseringen product om de druiven tegen schimmels te beschermen. Er worden helemaal geen pesticiden gebruikt om de druiven te wapenen tegen insecten. Kortom, de bemesting is biologisch en de meeste klussen worden mechanisch in plaats van chemisch gedaan, zoals onkruidbestrijding en ander onderhoud. De wijngaard omgeven door bossen heeft een microklimaat. De bodem bestaat voornamelijk uit vette klei, kalkplateaus, mineralen en kiezel.

VANDENBELD Wines produceert eerlijke wijnen met veel passie, aandacht en bovenal respect voor de natuur. Omdat de wijngaard op slechts 20 min. afstand van Pomerol en Saint Emilion ligt zijn de bodem en klimaatomstandigheden nagenoeg identiek. De druivenrassen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor rode wijn en rosé. En voor dee witte wijnen gebruikt VANDENBELD Wines Sauvignon blanc, Semillion en Muscadelle.

Back to Top